آموزش پیانو باید تحت نظر استادان با تجربه
در این زمینه صورت بگیرد ، تا بتوان با اشتیاق کامل این ساز بسیار دلنشین را یاد گرفت .
در آموزش پیانو مفاهیم تکنیکی وجود دارد که می توان با رعایت آن ها گام های اولیه در آموختن پیانو را فرا گرفت ، این مفاهیم تکنیکی به صورت زیر شرح داده می شود :
1) وضعیت بدن افراد و طرز نشستن آن ها پشت پیانو
افراد باید به گونه ایی پشت پیانو بنشینند تا وضعیت بدن آن ها در راحت ترین حالت قرار بگیرد و این موضوع بسیار حائز اهمیت است به دلیل آن که سبب می شود تا از بروز ضایعات جسمی در هنگام نواختن پیانو به طور مداوک جلوگیری به عمل آید . وضعیت نشستن افراد پشت پیانو شامل رعایت کردن موارد زیر است :
ارتفاع صندلی باید به گونه ایی تنظیم شود که هنر جو زمانی که پشت پیانو نشسته است ، ساعدش کمی بالاتر یا هم ارتفاع از کلاویه های پیانو باشد . می توان برای آن که ارتفاع صندلی پیانو را به خوبی تنظیم کرد ، از صندلی هایی همراه با جک های بالا رونده کمک گرفت یا می توان از فرش ها و موکت های ضخیم و سفت در زیر صندلی پیانو استفاده کرد .
برای آن که بتوان فاصله خود را از پیانو تنظیم کرد ، می توان از روش زیر کمک گرفت :
ابتدا دست های خود را مشت کرده و به صورت مستقیم به سمت پیانو دراز کنید و سپس مشت شمت باید درب کلاویه های پیانو را لمس کند .
2) فرم دست ها هنگام نواختن پیانو
فرم دست ها نباید همیشه به صورت یک نواخت و ثابت باشد و برای نواختن پیانو نیاز است که دست های شما به صورت منعطف باشد اما فرم قرار گیری دست هنرجو بر روی پیانو باید در ماه های اول آموزش پیانو به هنر جو آموزش داده شود تا ایشان برای اجرا های مختلف به مشکل بر خورد نکنند و بتوانند دستان خود را به درستی بر روی پیانو قرار دهند .
برای درست نگه داشتن فرم دست ها بر روی پیانو به نکات زیر توجه کنید :
- سطح بیرونی دست شما باید به سمت بالا انحنا داشته و نباید به صورت خمیده بر روی پیانو قرار بگیرد .
- انگشت شست شما باید از قسمت پهلوی آن بر روی نوک کلید های پیانو قرار بگیرد و قسمت پهلوی انگشت شست شما نباید به صورت صاف بر روی کلید های پیانو قرار داشته باشد .
- شست خود را باید مقدار کمی به سمت داخل لنحنا دهید و نباید آن را به صورت صاف بر روی کلید های پیانو قرار دهید .
- انگشتان باید کمی به سمت بیرون انحنا داشته باشند و نباید به صورت صاف قرار بگیرند .
- مفصلی که به ناخن ها متصل می شود باید به صورت قوی و صاف باشد و نباید به صورت فرو رفته قرار گیرد. البته باید ذکر شود که فرو رفتگی مفصل در بسیاری از هنر جویان که برای آموزش پیانو مراجعه می کنند ، وجود دارد که لازم به ذکر است این موضوع با تمرین و تکرار و هم چنین صبر و حوصله بالای هنر جو بر طرف خواهد شد .
3) تنظیم زاویه دست و ساعد در هنگام نواختن پیانو
ساعد دست باید همیشه در راستای انگشتی که در حال نواختن است باشد و انحنا دادن به به ساعد دست آن ها و آن ها را به شکل u و t می تواند باعث آسیب رساندن به مچ دست های شما شود . برای نواختن صحیح پیانو باید ساعد شما باید به صورت زیر باشد :
- ساعد دست شما باید به راحت ترین شکل ممکن باشد به طوری که نسبت به دو نت بیرونی آکورد ، راست و مستقیم به نظر برسد در این حالت دو انگشتی که نت های ابتدایی و انتهایی آکورد را می نوازند به موازات هم به صورت مستقیم بر روی کلاویه ها قرار می گیرند .
- وضعیت بازوها با توجه به موقعیت کلاویه های مورد استفاده در آن آکورد نسبت به بدن ممکن است متفاوت باشد . به عنوان مثال وضعیت بازو ، هنگامی دست راست آکوردی را نزدیک به نت دو میانی اجرا می کند با وضعیتی که همان آکورد را در اکتاوهای سمت راست پیانو اجرا می کند متفاوت می باشد .
4) حفظ دست در حالت غیر کشیده
برای آسیب نرسیدن به مفصل ها بهتر است که دستان هنرجویان به صورت غیر کشیده باشد .
برای آموزش پیانو موارد دیگری نیز وجود دارد که به صورت زیر آن ها تشریح خواهیم کرد :
1. آشنایی با نت های موسیقی در هنگام آموزش پیانو:
ممکن است هنرجویان در هنگام یادگیری نت های موسیقی ، با مشکلاتی رو به رو شوند و کمی برای آن ها نا ملموس باشد اما باید بیان کنیم که اگر با صبر و حوصله به یادگیری پیانو و نت های آن بپردازید می توانید به راحتی آن ها را فرا بگیرید . همان گونه که یادگیری الفبا در دوران کودکی ممکن بود برای شما کمی سخت به نظر برسد ، آموزش نت ها و فراگیری آن ممکن است در ابتدا برای شما کمی مشکل باشد و شما با تمرین های فراوان می توانید نت ها را یاد بگیرید .
2. آشنایی با کلید های پیانو به منظور آموزش پیانو :
شایان به ذکر است که پیانو هشتاد و هشت کلید دارد ، سی و شش کلید مشکی و پنجاه و دو کلید سفید .
اگر به ساختار کلید های پیانو دقت کنید می توانید آن ها را به هفت کلید سفید و پنج کلید مشکی تقسیم کنید . اگر این مجموعه کلید ها را در نظر بگیرید ، حال شما می توانید نت های اصلی را روی این 7 کلید مشخص کنید .
در کل من های موسیقی شامل موارد زیر می باشد : ِ DO_RE_MI_FA_SOL_LA_SI
3. اتصال نت های پیانو
برای اتصال نت های پیانو به یک دیگر باید گام به گام آن ها را تمرین کنید و اولین میزان نتی که باید به آن مسلط شوید ، سه نت ( E=MI ) می باشد که پس از تسلط به آن ها می توانید به نت های دیگر را نیز در حین آموزش پیانو ، فرا گیرید .
4. تکرار و تمرین برای یادگیری پیانو
شایان به ذکر است که در هنگام آموزش پیانو یادگیری آن به استاد خود توجه بسیاری داشته باشید تا بتوانید به خوبی این ساز را فرا گیرید . یادگیری پیانو علاوه بر رعایت اصول و قواعد ، نیاز مند تمرین و تکرار می باشد که می توانید با تکرار درس های خود و انجام تمرین های روزانه ، بعد از مدتی پیانو را فرا گیرید .
گام های پیانو :
برای آموزش پیانو در ابتدا باید ذکر شود که گام ها به مجموعه ایی از نت های متوالی می گویند که در کنار یک دیگر قرار گرفته و یک صدای دل نشین را ایجاد می کنند .
هر گام با یک نت پایین شروع می شود سپس بالا می رود و در انتها دوباره به نت های پایین ختم می شود . گام نوازی به معنای تکرار پی در پی یک الگوی مشخص می باشد و از تمرینات رایج برای هنر جویان پیانو است .
سخن آخر :
برای یاد گیری پیانو و هم چنین کوک پیانو خود ، نیازمند است تا با استادان ماهر و با تجربه در این زمینه گفت و گو داشته باشید و از آن ها برای آموزش پیانو مشورت بگیرید .
البرز پیانو در این زمینه در کنار هنر جویان گرامی است .
تلفن تماس : 09124908647
نویسنده : بخش تولید محتوا سایت البرز پیانو
:: بازدید از این مطلب : 57
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0